Altijd een advies op maat

Reusen Advies bedient ondernemers in het MKB en de agrarische sector alsmede particulieren van een gedegen advies op maat tegen een aantrekkelijk advies. Daarnaast is Reusen een no-nonsense klankbord voor een onafhankelijke second opinion. Dit zijn de diensten die we graag en goed voor u verzorgen (klik op een dienst voor meer informatie):

 

Bedrijfsadviezen
U heeft plannen met uw bedrijf. Om te groeien, te specialiseren, een nieuwe tak op te starten, in te spelen op de veranderende markt. Maar zijn die plannen haalbaar? En tegen welke kosten? Reusen Advies komt met een gericht advies dat naadloos aansluit op uw wensen, waarmee u uw onderneming sterker maakt en wanneer nodig beslagen ten ijs komt bij financiers.

Bedrijfsopvolgingsadviezen
Wanneer bedrijfsopvolging ter sprake komt, is het zaak om zo snel mogelijk onder deskundige begeleiding om tafel te gaan. Alle wensen van de betrokkenen moeten open op tafel komen. Wij adviseerden met succes al vele tientallen bedrijfsoverdrachten en mogen ons met recht een specialist op dit terrein noemen.

Investeringsadviezen
U wilt investeren in een bedrijfsmiddel. Maar wat zijn de gevolgen voor uw balans en resultatenrekening? Gaat de investering financieel brengen wat u ervan verwacht? Wat is de terugverdientijd en het rendement? En hoe gaat u ermee om? Reusen Advies zet alles op een rij, zodat u een gericht kunt besluiten.

Financiële adviezen
Kopen, leasen, huren of met eigen middelen? Op zoek naar extra financiële armslag? Die dure lening oversluiten? Rondom financieringen komt veel kijken. Reusen Advies helpt u eventueel samen met specialisten op het gebied van financieringen om tot een passende financieringsstructuur te komen en optimaal in uw kapitaalbehoefte te voorzien.

Subsidieadviezen
Nergens raakt u zo snel verdwaald als in de wereld van subsidies. Wij houden u op het juiste spoor en schakelen waar nodig specialisten in die u maximaal op weg helpen bij het verkrijgen van subsidie voor uw ondernemende en innovatieve projecten.

Advies rond aan- en verkoop van ondernemingen
Uw bedrijf verkopen of een ander bedrijf kopen vraagt absoluut specialistische hulp. Reusen Advies begeleidt het proces, wijst u op belangrijke aandachtspunten en schakelt waar nodig en wenselijk specialisten in op het terrein van bijvoorbeeld fiscaliteiten, juridische aspecten en waardebepaling. Passen partijen écht bij elkaar of niet?

Advies voor starters
Ondernemen is het mooiste dat er is! Niet voor niets starten jaarlijks vele duizenden met hun eigen bedrijf. Alleen… veel starters stoppen weer binnen drie jaar. Wie van zijn start een succes wil maken, komt beslagen ten ijs. Wij reiken u als starter de helpende hand bij het opstellen van het ondernemingsplan, het opzetten van een administratie en het monitoren van de onderneming.

Schenkingsadviezen
Bij een schenking denken we als eerste aan geld dat van de ouder naar het kind gaat. Maar schenken kan ook op tal andere manieren. Reusen Advies adviseert u gericht over de haken en ogen en fiscaliteiten die aan schenkingen kleven, zodat beide partijen er voordeel aan hebben.

Testamentaire adviezen
Rondom testamenten leven veel vragen. Waar moet u bij het opstellen van een testament allemaal rekening mee houden? Wat kan wel en wat kan niet in een testament worden geregeld? Hoe moet het met het testament als je ondernemer bent? En wat is het belang van een levenstestament? Wij adviseren u graag en goed op weg naar een notaris.

Hypothecaire adviezen
Banken zijn niet meer heel scheutig met het geven van leningen of hypotheken. Om de financiering passend te krijgen, moeten vaak meerdere financieringsvormen worden ‘gestapeld’. Wij begeleiden u gericht bij dit proces en schakelen voor de verschillende onderdelen de juiste onafhankelijke specialisten in.

Mediationadviezen
U bent verwikkeld in een conflict en staat loodrecht tegenover de tegenpartij. U komt samen niet tot een oplossing, maar vindt een gang naar de rechter ook niet wenselijk. Dan biedt mediation zeker mogelijkheden. Een onafhankelijke partij aan tafel brengt vaak nieuwe inzichten en mogelijkheden. Reusen Advies begeleidt het mediationproces gericht en zorgt dat er weer een oplossing in zicht komt.

Scheidingsadviezen
Indien echtgenoten (financieel) uit elkaar willen, dienen de afzonderlijke en gezamenlijke vermogens in kaart gebracht te worden. Vervolgens kan een notaris of scheidingsmakelaar een convenant opstellen, waarin ook andere zaken geregeld worden. Reusen Advies kan de financiële kant voor één of beide partijen in kaart brengen en toelichten.

PGB-adviezen
De regelgeving rondom PGB’s is ontzettend complex. Om voor een persoonsgebonden budget in aanmerking te komen, dienen vele formulieren ingevuld en vragen beantwoord te worden. Hierbij is inzicht in de (financiële) situatie en ervaring belangrijk om tot het gewenste resultaat te komen.

ZELFSTANDIG ADVISEUR VOOR ONDERNEMERS & PARTICULIEREN